Psihologia muncii și organizațională
Evaluare psihologică și aviz
- În scop de angajare, de selecție la intrarea în organizație, identificarea talentelor, promovare, transfer funcție sau admiterea într-un program de școlarizare pentru o funcție.
Evaluarea psihologică a capacității de muncă apt / inapt (EPCM)
- Pentru următoarele condiții de risc profesional, atât la angajare, cât și pentru menținerea în funcție (control periodic):
- Radiații ionizante,
- Personal sanitar elementar,
- Personalul de îngrijire,
- Personalul care îngrijește persoana cu handicap și asistentul maternal,
- Personal cu funcție de decizie,
- Personal care, în cadrul activității profesionale, conduce utilaje, vehicule de transport intra-uzinal și/sau mașina instituției,
- Agenți chimici,
- Munca la înălțime,
- Personal care lucrează în condiții de izolare,
- Personal din străinătate care va lucra în România (cu excepția celor din țările UE),
- Personal care lucrează în tura de noapte (în intervalul orar 22:00-06:00),
- Agent de pază,
- Personal care lucrează ca pompier salvator intra-uzinal, salvamar, salvamontist, alte categorii de salvatori,
- Personal care lucrează cu substanțe toxice nominalizate în Legea nr. 360/2003 privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase.
- Pentru următoarele condiții de risc profesional, atât la angajare, cât și pentru menținerea în funcție (control periodic):
Evaluarea psihologică în vederea ocupării funcțiilor publice în structurile antifraudă.
Evaluare psihologică
- În scop de monitorizare a adaptării angajatului la cerințele specifice postului și organizației, precum și evaluarea factorilor de risc psihosociali la locul de muncă (evaluarea periodică).
Evaluare psihologică
- În vederea reintegrării și reluării activității după o perioadă de incapacitate temporară de muncă: accidente de muncă, în urma unei vătămări fizice sau psihologice, concediu de boală etc.
Diagnoza organizațională:
a. Pentru descrierea, înțelegerea și explicarea comportamentelor în organizații – se realizează analiza psihologică a muncii și se elaborează fișe de post.
b. A factorilor de risc psihosociali la nivel organizațional, precum și a impactului acestora asupra sănătății și securității în muncă (de exemplu, stresul).Programe de intervenție
- La nivelul postului, individual și de grup, în vederea îmbunătățirii adaptabilității la cerințele postului, condițiilor de muncă și cerințelor organizaționale.
Psihologie Clinică:
- Evaluare psihologică
- Evaluare psihologică pentru autocunoaștere, în interes personal
Descriere: Acest tip de evaluare vi se potrivește dacă aveți nelămuriri, întrebări sau curiozități legate de starea dvs mentală sau a copilului dvs. Este un punct de plecare pentru a obține îndrumare în vederea dificultăților specifice, cum ar fi recomandări pentru psihoterapii specifice, specialități medicale și alte activități. - Evaluare psihologică pentru diferite comisii
Descriere: Dacă aveți nevoie de un raport pentru dosare de încadrare în grad de handicap, CES, pensie de invaliditate, etc. Poate fi folosit și pentru alte situații, cum ar fi fertilizare in vitro, luare copii în plasament, etc. - Testare psihologică copii
Descriere: Acest tip de evaluare este indicat elevilor pentru situații școlare, cum ar fi un raport psihologic pentru înscriere, mutare sau amânarea școlii. - Evaluare pentru orientare vocațională
- Evaluare psihologică pentru autocunoaștere, în interes personal
- Workshopuri și psihoeducație:
- Programul de Educație Parentală „Cercul Siguranței”
Descriere: Un curs interactiv de 8 sesiuni destinat părinților cu copii între 4 luni și 6 ani. Scopul este dezvoltarea empatiei și consolidarea relației de atașament securizant cu copilul. - Tematici diverse pentru tineri, cum ar fi: psihoeducație emoțională, prevenția adicțiilor, pubertate, bullying, efectele pandemiei, tehnologie, relaxare, furie și violență. Prezentările pot fi susținute atât în limba română, cât și în limba engleză.
- Programul de Educație Parentală „Cercul Siguranței”
- Consiliere pentru dezvoltare personală
Psihologia transporturilor:
Evaluare psihologică pentru obținerea permisului de conducere auto pentru autovehicule
Evaluare psihologică pentru obținerea permisului de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere
Evaluare psihologică pentru obținerea permisului de conducere pentru tramvaie
Psihologia apărării siguranței naționale:
Evaluarea psihologică pentru obținere permis port-armă